Új jelszó kérése
Termék részletek


Emma Donoghue-Hétpecsétes titok (új példány)

Emma Donoghue-Hétpecsétes titok (új példány)

-93%
Termék ára
4 000 Ft
Akció: 298 Ft298
Kezdete: 2018.08.04   A készlet erejéig!
Termék kosárba helyezése
A termék tulajdonságai
A Hétpecsétes titok a 19. századi Londonba kalauzolja az olvasót. A megtörtént eseményeken alapuló történet két hősnője a korabeli nőmozgalmak egyik élharcosa, Emily "Fido" Faithfull, és a jómódban élő, házasságába belefásult szépasszony, Helen Codrington. A két nő hosszú évek után találkozik újra az angol fővárosban, s Fido egyik pillanatról a másikra Helen házassági válságának kellős közepében találja magát. A válság végül botrányos váláshoz vezet, amely nemcsak Helen, de Fido jó hírét is kockára teszi.

A viktoriánus Angliában nem nézik jó szemmel sem a házasságtörést, sem a női egyenjogúsági mozgalmakat, s végképp elutasítóak a válással szemben. Amikor pedig felmerül a gyanú, hogy a két asszony viszonya több is lehetett barátságnál, Fidónak nemcsak a társadalom súlyos ítéletével kell szembenéznie, de önmagával is, és mindazzal, amit önálló, független nőként képviselt.

Emma Donoghue színes tablót rajzol a korabeli angol társasági élet képmutató világáról, a nőket sújtó megkülönböztetésről, a feminizmus kezdeteiről, nem utolsósorban a pusztító szerelmi szenvedélyről.
ISBN
9789633571668
Kiadó
Alexandra Kiadó
Oldalszám
455
Kiadás éve
2013
Megosztom
Funkciók
Webáruház készítés