Dr. Gustave Le Bon - A tömegek lélektana

-28%
Dr. Gustave Le Bon - A tömegek lélektana
3 990 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

2 873 Ft

Gustave Le Bon (1841-1931) francia szociálpszichológus leginkább a tömegek pszichológiai jellemzőinek tanulmányozásáról ismert. Egyik legnépszerűbb munkája, "A tömegek lélektana", tartós hatással volt a tudományra és a gyakorlati politikára. Gustave Le Bon felismeréseit minden diktátor használta, és a politikusok ma is ismerik és alkalmazzák.

1895-ben Le Bon a tömegek tudatát megfertőző szocialista-kommunista eszméket tartotta a legveszélyesebbnek. Mint fogalmazott: ha a szocializmus diadalra jut, azért nagy árat fizet majd az emberiség. És diadalra jutott Németországban a nemzeti szocialista változata, keleten pedig a szovjet kommunizmus.

Azok a célok, amelyek egykoron a szocializmus keretében bontakoztak ki, ma a The Great Reset ideológiáját jelentik. A Világgazdasági Fórum az emberei révén nálunk is a Nagy Újraindítás, az új kommunizmus céljai felé vezeti az országot. Terveik szerint 2030-ra kellene eljutni abba az állapotba, amikor senkinek nem lesz semmije és mindenki boldog lesz. Az emberek és a vállalkozások kifosztása a magas energiaárak, az élelmiszerválság, a döbbenetesen magas infláció révén elkezdődött.

Most a tömegembert abba a helyzetbe akarják hozni, hogy totálisan kiszolgáltassa magát. Fizessen mindig digitális eszközökkel, hogy nemsokára erre hivatkozva meg lehessen szüntetni az emberi szabadság utolsó bástyáját, a készpénzt. Folyamatosan használjon digitális platformot, hogy meg lehessen figyelni. Vásároljon mindig a globális multiknál, hogy majd egyéb alternatíva ne legyen még az élelem beszerzésre se, az érzékszervei pedig a különböző médiaplatformok legyenek. A The Great Reset ilyen módszerekkel indul neki a következő fázisnak azokat a tömegeket megcélozva, akik az eszmerendszer legelső áldozatának vannak kiszemelve.

A jövő elkezdődött, és hogy milyen módszerekkel akarják a tömegemberrel kiviteleztetni, annak nagy része benne van Gustave Le Bon 1895-ben megírt könyvében.

A politikai manipulációkról szóló könyv még soha nem volt ennyire időszerű. Sokan ismerhetnek magukra, akik az elmúlt két évben a tömegpszichózis hatására idomultak a többséghez, és nem értik, ez hogyan történhetett meg. Van rá magyarázat! Le Bon elmélkedései annyira aktuálisak, hogy napjaink eseményeire is tökéletesen ráillenek.

Az 1913-ban, magyar nyelven megjelent könyvet újraszerkesztett, korszerű nyelvezettel és magyarázó jegyzetekkel láttuk el, így a mai érdeklődők számára is könnyen olvasható. 

Adatok
ISBN
9786155374814
Kiadó
Kárpátia Stúdió
Oldalszám
269
Kiadás éve
2022