Új jelszó kérése
Termék részletek


Émile Ajar-Salamon király szorong (új példány)

Émile Ajar-Salamon király szorong (új példány)

-25%
Termék ára
3 490 Ft
Akció: 2 613 Ft2613
Kezdete: 2018.08.04   A készlet erejéig!
Termék kosárba helyezése
Rövid leírás a termékről

Készlethiány!

 

Eredeti ár: 3500 Ft Akciós ár: 2625 Ft
Kedvezmény: 25%

A termék tulajdonságai
A címadó nem Dávid és Betsabé bölcs fia, hanem a párizsi illetőségű, nyolcvanöt éves Salomon Rubinstein, visszavonult nadrágkirály, aki a konfekcióiparban szerzett vagyonából ajándékküldő és lelkisegély-szolgálatot finanszíroz, sőt álmatlan éjszakáin maga is odaül a telefonhoz, enyhíteni halálfélelmét, illetve tagadni annak elkerülhetetlenségét.
Ez a Salamon király rokon lélekre talál Jeanban, a huszonöt éves taxisofőrben, aki elkeseredett küzdelmet folytat a természet törvényei ellen, és egyáltalán, minden állatért és emberért, amelyet vagy akit kihalás vagy meghalás fenyeget.
Veszélyeztetett egyed például Madame Cora Lamenaire, az egykor szebb napokat látott, hatvanöt éves sanzonénekesnő, aki a német megszállás alatt egy gestapós szépfiúra cserélte Rubinstein urat, és a hetvenes évekre már nagyon mélyre süllyedt, egészen egy söröző alagsoráig, vécésnéninek.
Jean nem személyre szóló, hanem általános humanizmusból felkarolja, és táncolni, majd ágyba viszi Madame Corát, ami bizonyos megaláztatásokkal és igen áldozatos kompromisszumokkal jár, de végül minden jóra fordul…
ISBN
9789633552315
Kiadó
Park Könyvkiadó
Oldalszám
320
Kiadás éve
2016
Megosztom
Funkciók
Webáruház készítés