Arborétumok és botanikus kertek Magyarországon

-28%
Arborétumok és botanikus kertek Magyarországon
4 800 Ft 

Az áthúzott ár a kedvezmény nélküli könyvesbolti ár! Az akciós piros ár az internetes rendelésekre érvényes ár!

3 456 Ft

A Hazai úti célok turisztikai könyvsorozat kilencedik kötete az Arborétumok és botanikus kertek Magyarországon című, és pontosan jelzi, hogy ez a szféra milyen rendkívül sokrétű és színes. Egyetemi, nemzeti parki, állami erdészeti, egyházi, valamint magán fenntartású kertek ezerszínű növényvilágáról ad átfogó képet, de a természetvédelmi, ökológiai, oktatási, kulturális és egyéb programjaikról ugyancsak beszámol. Nem volt a kiadó számára meghatározó szempont a helyszín nagysága, ezért egyaránt helyet kaptak benne a kicsi és nagy gyűjtemények. Néhányuk nemcsak országos, de nemzetközi vonzerővel bír, egy részük viszont indokolatlanul elenyésző publicitást kapott ezidáig.
A bennük, mint "élő múzeum"-ban őrzött sokrétű és gazdag növényállomány felbecsülhetetlen értékű nemzeti kincsünk. Ezek a helyek tudománytörténeti jelentőségük mellett kiemelkedő turisztikai vonzerővel is rendelkeznek, a kikapcsolódásnak és feltöltődésnek fontos színterei. Szinte mindegyik kertművészeti alkotás is, jónéhány a természetvédelmi védettség mellett műemléki védettséget is élvez, mivel különleges építészeti értékkel rendelkezik.
A kiadó elsődleges célja az volt, hogy vendégcsalogató kiadványként a mai kornak megfelelő modern design és sok fotó segítségével bemutassa Magyarország látogatható, de intézményi gondozás alatt álló természeti értékeit. Pontos leírást kap az olvasó a 47 gyűjtemény létrejöttéről, történetéről, növényzetéről és a kiemelten védett vagy veszélyeztetett fajokról. Így mindegyik nyitott érdeklődésű kiránduló/utazó/nyaraló honfitársunk talál a maga számára érdekes, megtekintésre érdemes kollekciót a könyvben, amely a 2023. évi állapotokat tükrözi.

Adatok
ISBN
9786155725333
Kiadó
B.K.L. Kiadói és Reklám Kft
Oldalszám
152
Kiadás éve
2023